Vin og musikk

Vi har gleden av å invitere deg til et virtuost møte mellom vin og musikk. De fleste av oss er fortrolige med ideen om vin og mat som kilde til gode opplevelser og nytelse, men hva kan sies om sammenhengen mellom vin og musikk? Møt Jens Rømer, forfatteren av boken Mit liv med vin og musik, som går i dybden av Rømers to lidenskaper. Fiolinisten Omebeline Chardes akkompagnerer fra sitt repertoar av klassisk og improvisert musikk. Vi smaker naturligvis også på Rømers utvalg av utmerket fransk vin.

Bakgrunn
Jens Rømer ga ut sin litterære debut Mit liv med vin og musik på Musikforlaget Olafssongs i Danmark i 2016. Vin, mat, musikk, fortellinger om personlige opplevelser, om reiser til en rekke vinprodusenter i Frankrike og om økologisk og biodynamisk dyrking finner vi i boken, ledsaget av vakre bilder, videoer og musikk – som er komponert under inspirasjon av vinen som her presenteres. Ombeline Chardes er en fremragende fiolinist, komponist og dirigent, født og oppvokst i Paris, nå bosatt i Oslo. Enten hun dirigerer kor og korps, spiller med duoen French Connection, som tolker franske chansons eller opptrer i soloformat, er det med et virtuost, distinkt og personlig uttrykk. Salongen “Vin og Musikk” er både lærerik, smakfull og morsom. Vi samles rundt et langbord som blir arena for gode viner, foredrag, diskusjoner og musikk. Midt i Paris.

Kombinere “Vin og Musikk» med noen dager på Montmartre? Denne salongen legger vi gjerne samtidig med den årlige vinfestivalen Fête des Vendanges de Montmartre andre uken i oktober. Ikke alle er kjent med at Montmartre har sin egen vingård: Les Vignes de Montmartre ble anlagt i 1930 for å verne om et flott, dyrkbart område som var truet av planene om et gedigent nybygg. Her har det siden blitt dyrket druer og produsert vin, 500 liter årlig med labelen «Clos Montmartre», som selges under vinfestivalen. Inntektene fra salget settes av til humanitært arbeid i bydelen. Fête des Vendanges de Montmartre har gjennom årenes løp vokst til å bli en legendarisk bydelsfest som samler lokalbefolkningen og tilreisende til en rekke evenementer og markeringer. Vi inviterer til feiringens høydepunkter med mat- og vinboder, ball og mye liv og røre over hele Montmartre.

Hjelp til å finne overnatting i Paris, les her. Ønsker du å delta, kontakt oss.

Vinranker