Nuit blanche – kunstens våkenatt

Hvert år åpner museer, store og små gallerier, kirker, båter, diverse offentlige og private bygninger over hele byen dørene en hel natt for at publikum skal kunne nyte kunst i et bredt format. Nuit Blanche – våkenatt – er en hyllest til kunsten, det er bare å ta på seg gode sko og ta bena fatt. Vi  inviterer til byvandring langs Seinens bredder, over broene og inn i hjertet av Paris for å oppleve sublim kunst i all dens form: installasjonskunst i kirkerom, danseforestillinger i parker, montasjer av gamle filmer som ruller over gigantiske skjermer under åpen himmel. Vi får også møte kunstnere som jobber utendørs. Du finner alltid noe som overrasker og engasjerer. Ledsaget av en av våre eksperter, sørger vi for at Nuit Blanche blir en fin og lærerik natt.
Nuit Blanche 2019 er lørdag 5. oktober.

Nuit Blanche åpner opp for en rekke samtaler rundt kunstens rolle i samfunnet. Vi samles til diskusjoner rundt følgende tema:

  • Hvordan har Nuit Blanche inspirert oss?
  • Hvor står den parisiske kunstscenen i dag?
  • Hva skjer med oss når vi møter kunst i det åpne rom?

Noen ekstra dager i Paris i forbindelse med Nuit Blanche? Vi kombinerer gjerne kunstnatten med besøk til noen spennende samtidskunstscener utenfor turistløypa, hvor vi fortsetter diskusjonene og de gode opplevelsene.

Hjelp til å finne overnatting i Paris, les her. Ønsker du å delta, kontakt oss.