21. juni: Fête de la Musique

Fête de la Musique – vi feirer musikken

21. juni er dagen vi feirer musikken, sammen med millioner av andre over store deler av verden. Fête de la Musique er den årlige musikkfesten som startet i Frankrike 21. juni 1982. “Musikken skal være overalt og konsertene ingensteds”, uttalte den nyutnevnte franske direktøren for musikk og dans, Maurice Fleuret året i forvegen. Myndighetene var i gang med en omfattende undersøkelse av kulturaktiviteter i landet, noe som avslørte at fem millioner mennesker spilte et instrument, men bare et fåtall hadde adgang til konsertscener. Dette ble opptakten til en ny æra for musikklivet, der ikke minst større adgang til konsertscener skulle blir enklere for utøvere. Man ønsket seg dessuten en langt større åpenhet og oppmerksomhet rundt musikklivet. Det skulle markeres gjennom det som skulle bli verdens største feiring av levende musikk i alle sjangre: Fête de la Musique, lagt til den lyseste og lengste dagen i den nordlige hemisfære. Alle som ville, kunne spille hvor som helst, hva de ønsket og så mye de hadde lyst til. 35 år senere lever fortsatt musikkfesten 21. juni, ikke bare over hele Frankrike, men i hele verden.

Parisersalongene er vert for Global Oslo Musics scene i Paris. Vi inviterer til en helt spesiell opplevelse med våre artister i hjertet av Montmartre. I vår gate inviterer vi til en gedigen musikkfest med flotte artister fra tidlig ettermiddag til de små nattetimene. Her kan du i tillegg møte våre venner, lokalbefolkningen og tilreisende fra hele verden til en parisisk folkefest.

Kombinere Fête de la Musique med noen dager på Montmartre? Parisersalongene arrangerer i anledningen «Musikksalong» rundt følgende tema:

  • Fête de la Musique – en historisk gjennomgang
  • Musikk og kunst eller musikk som kunst
  • Hvorfor plasseres musikk ofte utenfor kunstbegrepet?

Vi tar også en guidet runde på Montmartre hvor vi besøker steder der lokale innbyggere har vært med å forme den franske og internasjonale musikkscenen. Vi besøker i tillegg Edith Piaf-museet, hennes første leilighet. Vi får innsyn i et morsomt og dramatisk liv, levd av en av landets største kunstnere i moderne tid. Hennes plass i musikkhistorien er monumental.

Hjelp til å finne overnatting i Paris, les her. Ønsker du å delta, kontakt oss.