Kunstsalong

Vi har gleden av å invitere til et nærmøte med kunstneren Carl Fredrik Schultz, i hans private atelier i et av Paris’ levende kunstnerstrøk. Her, et steinkast fra legendariske Pigalle hvor mange av de store kunstnerne bodde og arbeidet rundt århundreskiftet vegg i vegg med lysskye nattklubber, har den norske kunstneren jobbet siden 2012. Med utdanning fra Paris, New York og Los Angeles og nå bosatt i Paris har han 25 år bak seg i kunstnermetropolene og har opparbeidet seg en karriere som har fått stor oppmerksomhet innen samtidskunstscenen.

Kunstseminaret går over tre dager med et program som, ved siden av å gi innsikt i Carl Fredriks egen produksjon, gir innføring i hvordan man bygger opp et maleri både teknisk og tematisk skritt for skritt. Vi får en inngående beskrivelse av kunstlivet i Paris og hvordan dette utmerker seg i forhold til situasjonen i andre kunstnermetropoler og på den internasjonale kunstscenen. Vi diskuterer dessuten temaer rundt det å lage kunst og hva det vil si å være kunstner i dag.

Se noe av kunsten til Carl Fredrik her: www.carlfredrikschultz.com

I løpet av seminaret besøker vi området rundt Pigalle. Turen går blant annet til kunstmaleren George Moreaus atelier, som har stått intakt siden hans død i 1901, hvor vi vil se en stor samling av hans malerier og skisser. Vi går videre i fotsporene til noen av impresjonistene som preget området, og oppsøker steder de arbeidet. Vi besøker også Museé de la vie Romantique.

Vi runder av seminaret på gallerier for samtidskunst i bydelen Le Marais, hvor flere av de største internasjonale og franske galleriene er samlet.

Vi diskuterer dessuten kunstens betydning og innhold rundt spørsmål som:

  • Hvilken betydning kan kunst ha på enkeltmenneske?
  • Autonom versus instrumentell kunst – gir distinksjonen mening?
  • Hvem skal bestemme hva som er kvalitet i kunst?

Hjelp til å finne overnatting i Paris, les mer her. Ønsker du å delta, kontakt oss.